Brug mobilt bredbånd i skolen

Det betragtes nærmest som en menneskerettighed for mange elever, at der er gratis trådløst internet på deres skoler. For bare 10 år siden var trådløst internet til elevers medbragte computere og andet udstyr en sjældenhed men i takt med, at flere elever medbringer deres egne computere, tablets og computere i skolen, stiller dette nye krav til landets skoler om at få installeret trådløst internet, som eleverne kan bruge i skoletiden. De fleste skoler har et trådløst netværk, som eleverne kan bruge, men dette kan også give nogle udfordringer i forhold til belastningen af det trådløse net. Jo flere der er koblet på et trådløst netværk, jo større er belastningen, og jo langsommere vil internethastigheden ligeledes blive. Hvis ikke internethastigheden er tilpas høj eller der er sat forstærkere på internettets routere, kan man hurtigt opdage, at internethastigheden er langsom. Dette får mange elever til at klage over den langsomme hastighed der bevirker, at eleverne ikke kan udføre deres arbejde ligeså hurtigt, som de gerne vil.

Derfor er det en god idé at medbringe et mobilt bredbånd i skolen, hvis man vil være sikker på, at man har en stabil forbindelse, der ikke forstyrres af andre på nettet. Med et mobilt bredbånd benytter man sit ”eget” netværk, og bliver ikke påvirket af andre internetbrugere. Dette bevirker også, at man vil opleve, at internethastigheden er væsentlig hurtigere end på det trådløse netværk, og man kan derfor surfe hurtigere, downloade hurtigere, uploade hurtigere og generelt være mere effektiv på nettet end sine andre skolekammerater click over here. Dette kan være en stor fordel især hvis man i skolen bruger internettet meget, hvilket oftere og oftere er tilfældet, da der i de danske skoler også sættes krav til elevernes IT-færdigheder. Under alle omstændigheder kan et mobilt bredbånd i skolen bidrage til større effektivitet og mindre ventetid.

Mobilt bredbånd eller wi-fi når du er på café?

Vi vil gerne kunne komme på nettet over alt slimming diet pills. Vi går på nettet på vores computere, vores tablets og vores mobile bredbånd over alt, og derfor er vi ofte afhængige af, at vi kan logge på et trådløst netværk, når vi er ude. Går du igennem en gågade i en hvilken som helst by, vil du kunne se, at mange sidder med deres computere på de lokale caféer. Nogle bruger caféer, hvis de skal arbejde, andre sidder blot og surfer for at få tiden til at gå. Men uanset hvad, er internet efterspurgt på de danske caféer, og derfor har mange af disse caféer også fået installeret trådløst netværk, som deres kunder kan bruge gratis eller mod betaling.

Men er det bedst at logge på et trådløst netværk, når du er på café eller bør du i stedet medbringe et mobilt bredbånd?

Der er fordele og ulemper ved begge metoder. Men hvis du medbringer dit eget mobile bredbånd kan du være sikker på, at du ikke bliver forstyrret af andre, der er logget på det samme netværk. Selvfølgelig kan nettet blive belastet, hvis der er mange, der er logget på nettet på samme tid, men det er sjældent, at dette har den store negative effekt. Til gengæld kan du opleve, at internettet er langsomt, hvis du er på det trådløse net på caféen. Der er mange, der er logget på caféers wi-fi, netop fordi vi har en forventning om, at vi vil på internettet, når vi er ude. En anden negativ effekt der kan forekomme, hvis du logger på et trådløst netværk på en café kan være, at du ikke kan være sikker på, at sikkerheden er optimal. Når du logger på et andet netværk end dit eget, har du ikke et overblik over, hvordan sikkerheden er, og derfor kan du risikere, at udefrakommende kan få adgang til din computer, hvis sikkerheden ikke er i orden.

Tag mobilt bredbånd med på kør-selv-ferien

I mange år har en af danskernes foretrukne ferieformer været kør-selv-ferien. Når man vælger at køre selv til sin feriedestination, kan man spare mange penge i forhold til, hvis man valgte den traditionelle charterrejse. Omkostningerne til at køre bil er væsentlig mindre end hvis man skulle flyve, og derfor vælger mange at starte bilen og køre sydpå, når de skal på ferie. Men hvis man har prøvet at tage på en kør-selv-ferie, ved man også, at en så lang biltur hurtigt kan blive lang, og især hvis man har børn med, da de ofte kræver at blive aktiveret i højere grad end os voksne.

 

Mange familier har oftest valgt at tage noget læsestof, noget legetøj eller nogle spil med i bilen, således at turen ikke føltes så lang for de mindste. Men det kan være svært for både voksne og børn at holde koncentrationen, når man skal sidde i en bil så mange timer. Derfor er mange begyndt at tage tablets med på bilrejsen. Nogle vælger at downloade film eller serier ned på deres tablets hjemmefra, og dermed kan børn og voksne bruge deres tablet til at se film, når de er på farten. Dog kan der opstå behov for komme på internettet, når man tager på kør-selv-ferie, og da der som bekendt ikke er trådløst wi-fi på motorvejene, kan det være en god idé at have et mobilt bredbånd med sig, når man tager på kør-selv-ferie. Med et mobilt bredbånd, bliver du mere fleksibel, når du er på farten, og du har mulighed for at surfe dig frem til vigtige oplysninger om din feriedestination, det nærmeste hotel eller lignende. Derfor er et mobilt bredbånd en af de løsninger, som mange danskere benytter sig af, når de tager på kør-selv-ferie. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er andre takster for brug af mobilt data, når man er i udlandet. Så hvis man vil være sikker på ikke at få en højere regning for brugt data, bør man kun benytte sig af det mobile bredbånd på kør-selv-ferier i Danmark.

 

For dyrt abonnement? Du kan forhandle med din udbyder

Når vi nærmer os slutningen på måneden og kontoen faretruende nærmer sig 0kr, er vi nogle gange tilbøjelige til at kigge på vores udgifter, for at finde ud af om der er steder, hvor vi kan spare penge og dermed få flere penge til os selv og diverse forbrug.

Et sted der er godt at starte er med sit abonnement til mobilt bredbånd. Når vi først har købt os et abonnement til mobilt bredbånd og vi begynder at bruge det og det bliver en del af hverdagen, tænker vi ikke over, om abonnementet er for dyrt eller om det passer til vores behov. Vores abonnementer kommer med andre ord i glemmebogen, og derfor kan vi risikere, at vi betaler mere for vores abonnementer end nødvendigt er.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du betaler for meget for dit mobile bredbåndsabonnement, har du altid mulighed for at kontakte dit teleselskab eller din udbyder af mobilt bredbånd. De vil kunne gennemgå dit abonnement med dig og sammenligne det med dine behov. Hvis I når frem til, at dit abonnement ikke passer til dine behov, kan du med stor fordel forhandle om dit abonnement.

Mange er ikke klar over det, men det er muligt at forhandle med sine udbydere. Virksomhederne ønsker selvfølgelig at have en masse kunder i butikken og også glade kunder. Hvis du bliver mere glad af at have et billigere abonnement eller hvis et billigere abonnement kan gøre, at du forbliver kunde ved din udbyder, vil de i mange tilfælde være tilbøjelige til at nedgradere dig til et billigere abonnement eller komme med et tilbud på en billigere løsning.

Der er selvfølgelig ikke garanti for, at du kan få et favorabelt tilbud, men du bør give det et forsøg, for i mange tilfælde vil du opleve, at virksomhederne vil gå langt for at beholde deres kunder herbal slimming pills.

Mobilt bredbånd eller fast internetforbindelse

Når du skal vælge en bredbåndsforbindelse, vil du ofte blive konfronteret med spørgsmålet om hvorvidt du ønsker en fast bredbåndsforbindelse eller et mobilt bredbånd. Det er måske ikke noget, du har tænkt over før, men det er en faktor, du bør overveje kraftigt inden du køber et bredbåndsabonnement.

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og i nogle tilfælde kan man have behov for begge løsninger.

En fast forbindelse giver stabilitet

Rigtig mange af os vælger en fast bredbåndsforbindelse, når vi skal være på nettet. Tit er det den eneste løsning, der bliver præsenteret for os, når vi henvender os til en bredbåndudbyder, og det er der en god grund til. En fast bredbåndsforbindelse er den mest stabile løsning, når man vil på nettet i hjemmet. Når du har en fast bredbåndsforbindelse, får du bredbåndssignalet via telefonnettet, kabelnettet eller fibernettet, og dette sikrer en høj stabilitet, når du er på nettet, da du ikke er afhængig det mobile netværk.

Mobilt bredbånd giver fleksibilitet

Vælger du derimod et mobilt bredbånd som værende din kilde til internet, giver du afkald på den sikre stabilitet, men du får tværtimod en større fleksibilitet i din hverdag. Et mobilt bredbånd er ikke afhængig af, at du har sat din computer eller en router til i et stik i hjemmet. Et mobilt bredbånd tilsluttes blot en USB-indgang i din computer, og giver dig hermed adgang til nettet. Det fleksible mobile bredbånd giver dig med andre ord muligheden for at være på internettet, når du har lyst og hvor du har lyst. Dog skal du være opmærksom på, at hastigheden og stabiliteten på forbindelsen kan variere alt afhængigt af, hvordan dækningen er i det område, hvor du befinder dig. Dette er en væsentlig faktor, der må indgå i dine overvejelser, når du skal beslutte, om du ønsker en fast bredbåndsforbindelse, et mobilt bredbånd eller begge løsninger.

 

Læs digital post over alt med mobilt bredbånd

Pr more tips here. 1. november 2014 bliver det lovpligtigt for alle danskere at kunne modtage digital post. Digital post kan modtages både fra private og offentlige virksomheder, men lovgivningen er i størst grad fokuseret på modtagelsen af digital post fra det offentlige. Fra 1. november udsendes al post fra det offentlige kun digitalt, og hvis du ikke har adgang til en computer og internettet, kan du gå glip af vigtige informationer og breve som eksempelvis beskeder fra sygehuset, notifikationer om boligstøtte eller breve fra daginstitutioner. Det er utrolig vigtigt, at vi har adgang til disse informationer, og det får vi pr. 1. november på en anderledes måde end normalt.

Mange har dog allerede konverteret til digital post fra eksempelvis SU-styrelsen, banker eller teleselskaber. Hvis man er af den unge generation er man vokset op med internettet og computere, og derfor er det ikke fjernt med digital post. Tværtimod begynder de unge måske allerede at stille krav til den digitale post. Nu efterspørges muligheden for at kunne tilgå den digitale post hvor som helst og når som helst. For at kunne få adgang til digital post kræver det, at man har adgang til en computer og internettet. Men hvis man vil tjekke sin digitale post, når man er uden for hjemmet og ikke er koblet op på sin faste bredbåndsforbindelse, kræver det, at man kan få adgang til en internetforbindelse andre steder. Har man et mobilt bredbånd, har man dog muligheden for at kunne tjekke sin digitale post over alt, når man har lyst. Et mobilt bredbånd giver en større fleksibilitet, og adgang til internettet så længe der er dækning i det område, man befinder sig i. Du kan altså tjekke din digitale post, hvis du eksempelvis sidder i toget på vej hjem fra arbejde. Du kan også tjekke din digitale post, når du er på ferie. Det eneste det kræver er, at du har et mobilt bredbånd og en computer.

Er billige abonnementer dårlig kvalitet?

Det er en almen opfattelse, at pris og kvalitet hænger sammen. Vi er af den overbevisning, at hvis vi giver lidt flere penge for et produkt, får vi også en bedre kvalitet. Vi oplever det måske især med tøj, hvor en dyrere bluse kan holde flere år modsat en billigere model. Elektronik er også et eksempel på produkter, hvor det kan betale sig at betale lidt mere for et bedre produkt. Men det er ikke alle produkter eller services der nødvendigvis er bedre, bare fordi de er dyrere.

Få et billigt abonnement i en god kvalitet

Når det kommer til mobilt bredbåndabonnementer, har der i mange år været priskrig på det danske marked. Pludselig opstod en masse lavprisselskaber, der kunne sælge mobile bredbånd til meget billige penge. Det fik mange danskere til at skifte fra deres daværende selskaber og over til de nye billige aktører på markedet. Der var dog en vis skepsis overfor disse nye billige selskaber helpful resources. Kunne de virkelig levere samme kvalitet og service, som de lidt dyrere selskaber? Det viste sig hurtigt, at selve abonnementerne var af ligeså høj kvalitet som de dyrere. Når man gik på nettet, gik signalet stadig over de store og etablerede selskabers forbindelser, og derved var oplevelsen eller kvaliteten ved internetforbrug ikke forringet. Man kunne dog risikere at skulle give afkald på nogle services som for eksempel fysiske butikker. Men det viste sig, at mange danskere var villige til at give afkald på dette i mod at få et billigere mobilabonnement. Når alt kom til alt var en billig abonnementspris vigtigere end muligheden for at kunne gå ned i en fysisk butik for mange danskere. I dag er lavprisselskaberne stadig store aktører på markedet, og dette er blandt andet fordi, at den billige pris ikke betyder lavere kvalitet.

Få flere simkort til mobilt bredbånd

Hvis du elsker fleksibilitet, og har brug for altid at kunne komme på internettet, også når du er på farten, så har du sikkert allerede et mobilt bredbånd. Hvis ikke du har, bør du overveje at få dig et mobilt bredbånd. Det sikrer, at du altid kan være på nettet uanset hvor du er, så længe der er dækning i området.

Mange der har et mobilt bredbånd, bruger det dog ikke altid lige meget. Det kan være, at du i perioder arbejder væk fra arbejdspladsen eller at du bruger dit mobile bredbånd, når du er i sommerhus med familien. Men hvad så med det data, du ikke bruger i løbet af en betalingsperiode? Du kan som oftest desværre ikke ”gemme” dit ubenyttede data til næste måned, men en måde hvorpå du kan få fuldt udbytte af din datamængde er ved at få flere simkort til dit mobile bredbånd.

Flere simkort – bedre udnyttelse af data

Hvis du har flere simkort til dit mobile bredbånd, kan du udnytte den mængde data, du har tilknyttet dit abonnement. Du kan eksempelvis bruge dine datadelings simkort til din tablet eller din GPS. Du er med andre ord ikke bundet af at være på nettet med dit mobile bredbånd og du kan bruge al den data, du har inkluderet i dit abonnement, og intet går til spilde. Når du har flere simkort, får du også mere fleksibilitet i hverdagen. Har du eksempelvis en stor mængde data tilbage, kan du sætte et ekstra simkort i din tablet og lade børnene surfe eller spille på nettet på lange køreture eksempelvis. Du kan også sætte det i din GPS og få den opdateret til den nyeste version Read Full Article. Mulighederne er mange, og du kan altid være sikker på, at du har muligheden for at bruge al din data og dermed ikke betale for meget, for noget du ikke bruger.

 

Hvad koster det at bruge mobilt bredbånd i udlandet?

Vi har alle hørt historier om folk, der benytter deres mobile bredbånd, når de er på ferie i udlandet, og efter hjemkomsten modtager de en chokregning for deres dataforbrug. Heldigvis har mange af os lært, at man skal være påpasselig, når man bruger mobilt data i udlandet, fordi priserne ikke er de samme som hjemme i Danmark. Men selvom vi er klar over dette, kan det være svært at overskue, hvad det egentlig koster at bruge sit mobile bredbånd i udlandet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det er dyrere at benytte mobilt bredbånd i udlandet. Det inkluderede dataforbrug du har i dit abonnement tæller nemlig ikke med, når det mobile bredbånd bliver brugt uden for Danmarks grænser. Når du surfer på nettet via dit mobile bredbånd i udlandet, bliver du takseret efter udenlandske datapriser pr. kb.

Det afhænger fra land til land, hvad det koster at gå på internettet via dit mobile bredbånd i udlandet. Inden for EU er der dog sat begrænsninger på priserne, så din regning ikke løber løbsk. Et andet alternativ du kan gøre brug af, hvis du vil være sikker på, at du ikke bruger for flere tusinde kroner data, kan du tilmelde dig en datakontrolordning hos dit teleselskab. Dette tilbyder de fleste teleselskaber. Dette er en service, der indebærer, at du får en varsling på sms, når du har brugt en hvis mængde data. Hvis du ønsker at fortsætte, skal du aktivt give tilladelse til, at du kan bruge flere penge på data. Dette er gjort for at sikre, at din regning ikke løber løbsk uden du er klar over det. Det kan være forskelligt fra teleselskab til teleselskab hvor grænsen går, men grænsen ligger typisk på omkring 500kr. Med en datakontrol behøver du altså ikke bekymre dig om skyhøje regninger, når du har brugt dit mobile bredbånd på ferien.

 

Hvor meget fylder data

Når du køber et mobilt bredbånd med et abonnement har du en inkluderet mængde data tilknytter abonnementet. Det kan være alt fra 500 MB til flere GB slimming supplements. Det hele afhænger af, hvad du føler, du har behov for, og hvor meget du vil bruge dit mobile bredbånd. Dog kan det være svært at regne ud, hvor meget data man har brug for, da det er vanskeligt at gennemskue, hvor meget data fylder. Når man går på internettet via sit mobile bredbånd, betaler man for den mængde data, man henter og sender. Datatrafikken måles i kilobyte (også kaldet KB) eller megabyte (også kaldet MB). Men hvordan ved man, hvor meget data egentlig fylder?

Eksempler på dataforbrug

For at give et overblik over, hvor meget data egentlig fylder, kommer der herunder nogle eksempler.

– DMI’s forside: 0,1 MB
– TV2’s forside: 0,9 MB
– YouTube-video på 3 minutter: 11 MB
– Tjekke e-mail: 10 KB
– Hente e-mail med tekstdokument: 100 KB
– Opdatering af Facebook: 28 KB
– Opdatering af Maps: 150 KB

Det er altså ikke fordi, de forskellige sider eller programmer bruger meget data i sig selv, men hvis du tænker over, hvor mange gange, du tjekker din mail, eller hvor mange nyheder du klikker dig ind på, når du eksempelvis går ind på TV2’s hjemmeside, så har du en idé om, hvor meget data du har behov for. Vigtigst er det dog at bemærke, at det oftest er streaming af videoer eller download af billeder og andre store filer der gør, at du hurtigt kan bruge en stor mængde data.

Du er altså nødt til at overvåge dit forbrug inden du bestemmer dig for, hvor meget data du vil have inkluderet i dit abonnement, når du skal købe et mobilt bredbånd, hvis du vil være sikker på, at du får et abonnement med tilpas meget data.