Husk at lukke din browser

Vi ved, at vi bruger internettet via vores mobile bredbånd, når vi aktivt går ind og åbner en hjemmeside. Det er lige til at forstå, at en åbning af en hjemmeside er med til at bruge data. Der er andre programmer, der kan være mere uigennemskuelige, når det kommer til brug af data. Eksempelvis opdaterer mange programmer sig selv, ligeså snart der er adgang til en internetforbindelse. Derfor er der mange, der ikke kan forstå, at deres inkluderede data bliver brugt op, selvom de føler, at de ikke bruger internettet særlig meget.

Dog er der efterhånden blevet gjort en hel del opmærksom på, at programmer kan opdatere sig selv, og at man derfor skal være varsom, og måske endda indstille sin computer til kun at opdatere, når der bliver givet tilladelse.

Hvad mange måske ikke er klar over er, at også internetsider kan opdatere sig selv, hvis man glemmer at lukke sin browser. Det kan ikke være nemt at gennemskue, hvornår man har lukket sin browser, og derfor er der nok også mange, der bliver overraskede, når deres inkluderede data pludselig er opbrugt på trods af, at de ikke føler, at de har brugt internettet specielt meget. Hvis man vil være helt sikker på, at man ikke bruger internettet unødigt, når man ikke aktivt er på, kan man lukke sin browser og afbryde forbindelsen til internettet. Det kan måske virke voldsomt, men hvis man har problemer med at overholde sit månedlige forbrug, kan det være en god måde hvorpå, man kan spare på sit dataforbrug. Alternativt kan man også bare huske at lukke helt ned for sin browser, når man ikke længere bruger internettet. Vil man være helt sikker på, at browseren er lukket, kan man lukke alle faner og på den måde sikrer sig, at browsere ikke opdaterer uden man er klar over det.