Hvad koster det at bruge mobilt bredbånd i udlandet?

Vi har alle hørt historier om folk, der benytter deres mobile bredbånd, når de er på ferie i udlandet, og efter hjemkomsten modtager de en chokregning for deres dataforbrug. Heldigvis har mange af os lært, at man skal være påpasselig, når man bruger mobilt data i udlandet, fordi priserne ikke er de samme som hjemme i Danmark. Men selvom vi er klar over dette, kan det være svært at overskue, hvad det egentlig koster at bruge sit mobile bredbånd i udlandet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det er dyrere at benytte mobilt bredbånd i udlandet. Det inkluderede dataforbrug du har i dit abonnement tæller nemlig ikke med, når det mobile bredbånd bliver brugt uden for Danmarks grænser. Når du surfer på nettet via dit mobile bredbånd i udlandet, bliver du takseret efter udenlandske datapriser pr. kb.

Det afhænger fra land til land, hvad det koster at gå på internettet via dit mobile bredbånd i udlandet. Inden for EU er der dog sat begrænsninger på priserne, så din regning ikke løber løbsk. Et andet alternativ du kan gøre brug af, hvis du vil være sikker på, at du ikke bruger for flere tusinde kroner data, kan du tilmelde dig en datakontrolordning hos dit teleselskab. Dette tilbyder de fleste teleselskaber. Dette er en service, der indebærer, at du får en varsling på sms, når du har brugt en hvis mængde data. Hvis du ønsker at fortsætte, skal du aktivt give tilladelse til, at du kan bruge flere penge på data. Dette er gjort for at sikre, at din regning ikke løber løbsk uden du er klar over det. Det kan være forskelligt fra teleselskab til teleselskab hvor grænsen går, men grænsen ligger typisk på omkring 500kr. Med en datakontrol behøver du altså ikke bekymre dig om skyhøje regninger, når du har brugt dit mobile bredbånd på ferien.